Over ons

/Over ons
Over ons2016-11-09T14:57:51+01:00

Onze visie

Always a Choice geeft professionele ondersteuning aan een breed netwerk van trainers die gecertificeerd zijn om te werken met het materiaal van The Human Element,  Roestvrij Samenwerken en Kernachtige Loopbaan Ont-wikkeling. Dit doen wij door middel van het aanbieden van certificering programma’s, aanvullende master classes, hoog kwalitatief trainingsmateriaal, marketing ondersteuning, FIRO informatiebijeenkomsten en het verzorgen van publicaties. Always a Choice verzorgt, in samenwerking met ons netwerk, zowel open als in-company trainingen.

Wie zijn wij

Sjaak Kolvenbach
Sjaak Kolvenbach
Sjaak Kolvenbach (20 augustus 1957) is zelfstandig trainer en coach. Vanuit zijn eigen bureau Sjaak Kolvenbach Organisatieadvies, Training & Coaching en Always a Choice BV biedt hij professionele ondersteuning bij organisatieveranderingen, managementontwikkelingsprogramma’s en persoonlijke ontwikkeling. Als mede-eigenaar van Always a Choice BV ondersteunt hij een internationaal netwerk van gecertificeerde trainers in The Human Element, Roestvrij Samenwerken en Kernachtige Loopbaan Ont-wikkeling.

Sjaak werkt vanuit zijn ervaring, passie en enthousiasme en heeft een praktische, persoonlijke en direct toepasbare werkwijze. Zonder vastomlijnd programma, want hij werkt graag met wat er bij mensen, groepen en organisaties actueel is. Praktisch is oplossingsgericht, gebruik maken van de creativiteit van mensen zelf, zonder de aandacht voor het besturen en ontwikkelen van organisaties te verliezen. Persoonlijk betekent mensen begeleiden vanuit intrinsieke motivatie, vertrouwen en inzicht. Hiermee wordt individuele ontwikkeling gestimuleerd in de context van de organisatie waarvan mensen deel uitmaken. Sjaak is effectief omdat hij zowel de taal van de medewerkers binnen een organisatie als die van het management spreekt en verstaat.

Sjaak is gewend om met uiteenlopende organisaties te werken, zowel profit als non-profit. Hij werkt onder andere voor: VandeLande Industries, PANalytical, TNO, Ontwikkelcentrum Ede, Genexis, Intertoys, BOAL Aluminium en Sekisui-S-lec en hij coacht managers in het bedrijfsleven.

Ludo Hof
Ludo Hof
Met meer dan 35 jaar ervaring in het bedrijfsleven en ruim 50 implementaties van nieuwe IT systemen, weet ik 100% zeker dat de mens de alles bepalende factor is om succes te bereiken.

Systemen, procedures en organisatieschema’s zijn ondersteunend maar als de menselijke factor vergeten wordt gaat het echt niet werken.

De FIRO-Theory en de op basis daarvan ontwikkelde trainingen verschaffen mij inzicht in het verlammende effect dat onze, vaak ingesleten, communicatiewijze heeft op samenwerking binnen organisaties.

De eenvoud van het model en het langdurige effect dat deelname aan de trainingen heeft, zijn voor mij de kracht van deze benadering.

Door internationaal samen te werken met een netwerk van trainers en coaches die dit materiaal gebruiken, blijf ik me ook persoonlijk ontwikkelen en me daardoor met veel plezier inzetten voor de verdere uitbouw van het netwerk.